Fitbit

22-01-2020 | 10:15

 Al jaren heb ik het gevoel dat december bij ons pas half januari voorbij is. Do en ik vieren beiden begin januari onze verjaardagen en plakken dus nog een paar feestjes vast aan de 12e maand van het jaar. De veertiende zijn we klaar voor het nieuwe jaar en kunnen we weer vooruit, kijken naar wat er komen gaat. December is vergeten.

Dit jaar was anders. December 2019 vergeten we niet zo snel. Het was  een maand die in het teken stond van de Mount Meru Challenge, de cupcakes, de hausse aan donaties met als hoogtepunt, nèt op de valreep van het nieuwe jaar de toezegging van een gigantisch bedrag, waardoor we door de € 5.000,- grens heen zouden schieten. Maar ook een maand waarin we flink aan de gang moesten met ons nieuwe huis. Een huis waarvan de palen nèt de grond zijn ingerost, maar waarvan we nu al moeten besluiten, waar we leidingen willen hebben en hoe we denken dat onze keuken er uit moet gaan zien. 

Do had een dubbele baan. ACM verwachtte hem elke dag in Den Haag en ’s avonds ging hij nog ‘even wat mailtjes doen’ , ‘even iets uitzoeken’ en 14 december helpen met het versieren en inpakken van cupcakes.  Dat hoeft allemaal niet meer en er heerst nu een weldadige rust bij ons thuis.

Nou ja, er is nog genoeg te doen. De vlaggetjes, bedankjes, de verplichte vaccinaties, het visum, de paklijst moet eens bekeken worden, en ….. de training in de hoogtekamer kan beginnen. 2x / 3x per week naar Victorie Plaza in Alkmaar om te trainen in een kamer met ijle lucht. Op aanraden van de instructrice van Victorie Plaza ga ik iets doen, waar ik me net zo tegen verzet heb als tegen Facebook. En de trouwe lezer weet hoe dat afgelopen is.  Ik neem een Fitbit. Nooit van gehoord? Ik ook niet, tot gisteren. Fitbit is een ‘activity tracker’ die mijn hele leven gaat ‘monitoren’ zelfs mijn slaap. Hij gaat aan de slag met het meten van de hartslag, houdt hartslagzones in de gaten (heel belangrijk voor een evenwichtige training 😊) en heeft een ‘optische hartslagmeting’. Hij telt stappen, trappen, calorieën, afstanden en kan nog veel meer.

Mocht ik het, met dit kleinood om de pols, in mijn hoofd halen even te gaan zitten suffen, dan krijg ik een 'bewegingsherinnering' en er is ook nog zoiets als een 'automatisch stappendoel' (?). Ik kan er mee zwemmen, bootcampen en yoga doen (waar ik nu opeens heel erg naar verlang)  en voor een competitief iemand als ik, is de ‘virtuele tegenstander’ natuurlijk onmisbaar. Als ik ‘mijn geld eruit wil halen’ moet ik al die functies ook gaan gebruiken. Kortom, ik moet aan de bak.

Gelukkig geeft het wondertje ook de gewenste bedtijd aan. Als Fitbit mij een beetje doorheeft, dan wordt dat géén latertje.