Mount Meru, klim naar een betere toekomst voor de meisjes in Tanzania

Dit is de actie van Saskia Bogers

Nog te gaan

Qr
van totaal € 5.000 (104%)

Lieve bekende en onbekende lezers, 

Van 13 maart tot 24 maart gaat een groep van 20 vrijwilligers, waar ik er 1 van ben, een Challenge aan. We gaan Mount Meru, een pittig broertje van de Kilimanjaro beklimmen. Dat doen we om geld in te zamelen voor een project van VSO in Tanzania. Een project om 650 kansarme gezinnen een zetje in de goede richting van een leefbaar leven te geven. Daar is geld voor nodig en wij gaan ons daar voor inzetten. Het wordt een flinke klim, en het wordt ook afzien maar als we met z’n allen 100.000 euro bij elkaar lopen, ziet de wereld er voor die gezinnen een stukje beter uit. Help je mee?

Mijn twee dochters hebben altijd voldoende te eten gehad en op onderwijsgebied alle kansen gekregen. Hetzelfde geldt nu voor hun zoons, 4 jongens die ook alle kansen krijgen iets van hun leven te maken. Ze hebben liefdevolle ouders, er is goede opvang voor de jongste en goed onderwijs voor de oudsten. En… ze hebben altijd een goed gevulde maag.   

 

Dit is allemaal niet zo vanzelfsprekend in Kamachumu, Noord-Tanzania. Daar is onvoldoende goed voedsel, onvoldoende kennis om goed voedsel te produceren. Aan het niveau van het onderwijs wordt door VSO al gewerkt, maar met een leeg maagje is het lastig concentreren op wat de juf vertelt. Als meisje heb je dubbel pech. Onderwijs is voor hen niet belangrijk, en is bij ons het tijdperk ‘Het grootste stuk vlees is voor papa’  voorbij, in Tanzania is dat niet zo. Het meest voedzame eten is wèl voor papa en de broertjes. Wat over is, is voor mama en de meisjes. Dit is een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden. Er moet voldoende goed voedsel komen en meisjes moeten dezelfde kansen krijgen. Daar wil ik me graag de blaren op de voeten voor lopen.

Met het geld dat wij ophalen krijgen de kwetsbare gezinnen voorlichting over gezonde en voedzame voeding. Ze worden geholpen met het opzetten van een groentetuintje en krijgen kippen of geiten. Geen eenmalige voedselhulp dus, maar hulp waardoor ze structureel zelf in hun basisbehoeften kunnen voorzien. VSO helpt bij deze verandering. Jij kunt óók bijdragen aan die verandering, door mij te sponsoren bij de Kilimanjaro Mount Meru Challenge 2020. Je krijgt (als je dat wilt) hier ook wat voor terug! Hierover later meer informatie op mijn actie pagina.

Bekijk alle
€ 15 17-01-2020 | 12:27 "Niets hogers dan een Bogers!!" Haha :-). Goed bezig tante!!
€ 500 17-01-2020 | 11:00 Wij wensen jullie ontzettend veel plezier met deze bijzondere reis en fijn dat er mensen zijn als jullie die de wereld weer een stukje meer laten lachen!
€ 25 16-01-2020 | 10:27 Hi Saskia, prachtig doel! Succes naar de top! Groetjes, Roy van Frissebips
€ 15 12-01-2020 | 21:52
€ 50 12-01-2020 | 19:57
Bekijk alle

Mooie mensen

23-12-2019 | 00:00 Lieve bekende en onbekende volgers, Op weg naar de top van Mount Meru, kom ik heel veel mooie mensen tegen. Mensen, die ondanks hun eigen verdriet of andere narigheid, toch plek hebben in hun hart voor onbekende mensen, ver weg, die het slechter hebben dan wij. Of mensen die, ondanks een overvolle agenda toch tijd hebben om mij met praktische zaken te helpen. Dan zijn er de mensen waarvan ik weet, dat hun salarisstrookje er minder riant uitziet dan dat van menig bekend politicus,  die met hun donatie de teller weer een stuk laten oplopen. De mij onbekende mensen, die door een mail van Do en het lezen van mijn blog besluiten ook te doneren.   We hebben met z'n allen al ruim € 4.000,- opgehaald! Geweldig toch? Dank voor het vertrouwen en de steun. Ik wens iedereen, ook namens Do, een goed en gezond 2020      
Lees meer