Change the world? Give power to Education

Nynke Runia

Nog te gaan

Qr
van totaal € 5.000 (94%)

Mijn motivatie

Reizen over de hele wereld lieten mij zien dat iedereen, door alle culturen heen, de kracht bezit om vooruit te kijken. Voor mij is goed onderwijs daarmee onlosmakelijk verbonden. Onderwijs voor iedereen, gericht op ontdekken, verbreden van kennis en opbouwen van een toekomst. Daarvoor zijn leerkrachten nodig die jongens en meiden kunnen inspireren en meenemen op hun ontdekkingsreis. Vele leerkrachten roeien dagelijks met de riemen die zij hebben, staande voor een klas van meer dan 50 leerlingen. Met een steuntje in de rug van een collega die met je mee kan denken, kan je boven jezelf uit stijgen.

Ik ga de berg op, mijn eigen grenzen verleggen, om daarmee deze leerkrachten figuurlijk een steuntje in de rug te geven. Voor de toekomst van al deze kinderen.

 

De uitdaging en het doel

Van 14 tot en met 24 maart 2020 klimmen we naar de top van de Mount Meru in Tanzania, naar 4.566m hoogte. De top van Mount Meru biedt een prachtig uitzicht over haar ‘grote zus’: de wereldberoemde Kilimanjaro. Mount Meru is een uitdagende klim, off the beaten track!

Met deze uitdaging proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor een VSO-programma in Noord Tanzania. Dit programma (RISE) verbetert de leefomstandigheden van gezinnen in Kagera, een van de armste gebieden in het noordwesten van Tanzania. Door te werken aan een hogere kwaliteit van het onderwijs en door de families te ondersteunen met voedselzekerheid, kunnen meer kinderen dankzij een goede thuisbasis naar school.

Praktijkvoorbeelden zijn: 

  • Oudercomité die mee over de kwaliteit van de school waardoor nieuwe onderwijsmethodes en -hulpmiddelen zijn geïntroduceerd.
  • Voetbalteams voor meisjes zodat zij meer voor zichzelf op durven te komen en rolmodellen worden voor anderen in hun gemeenschap.
     

Bijdrage leveren

Steun je mij op weg naar deze top? Dat vind ik geweldig! Ieder bedrag is van harte welkom. Om je een idee te geven:

  • Voor 50 euro kan 1 vrijwilliger een week de gemeenschap ondersteunen.
  • Voor 150 euro kunnen we 1 gezin op weg helpen naar een mooie toekomst.
     

Eenmalige donatie

Om mij te steunen met een eenmalige bijdrage klik je op de donatieknop op deze pagina. Je wordt aan de hand meegenomen. Je hebt zelf de keuze of je naam zichtbaar is op mijn sponsorpagina of niet.

 

Vaste donateur en periodieke gift

Wil je over een langere periode een bedrag doneren? Dan geef je een machtiging af voor een maandelijkse bijdrage aan VSO tot wederopzegging. Laat het mij weten, dan stuur ik je het formulier dat nodig is. Als je dit voor een langere periode vast legt (periodieke schenking van 5 jaar) komt je gift in aanmerking voor belastingaftrek!

 

Donatie als bedrijf

Doneren als bedrijf verloopt op dezelfde manier als hierboven. Ben je zelfstandig ondernemer (zzp / v.o.f.) dan is een periodieke gift volledig aftrekbaar, een gewone gift kent een drempel. Als bedrijf (b.v.) mag je de gift van je winst aftrekken omdat VSO een ANBI is. Een schriftelijke bevestiging is mogelijk, maar meestal voldoet de kopie van het afschrift als afdoende bewijs.

Vind je het leuk als je logo op de site komt? Neem dan even contact op!

 

Persoonlijke kosten

De kosten voor het ticket en projectkosten betaal ik zelf. Jouw bijdrage gaat dus direct naar VSO programma RISE en de lokale bevolking. 

 

Bekijk alle
€ 15 20-02-2020 | 19:01 Super dat je dit doet Nynke!! Nog een paar weken en dan is het zover!
€ 10 20-02-2020 | 11:00
€ 25 19-02-2020 | 07:24 Bijzondere, persoonlijke uitdaging en een mooi doel gecombineerd; het past bij je!
€ 25 16-02-2020 | 13:34 Lieve Nynke, Veel plezier en uithoudingsvermogen bij de beklimming! Succes met je project.
€ 25 12-02-2020 | 11:53
Bekijk alle

Eindsprint

19-01-2020 | 14:49 Nog 54 dagen te gaan en langzaam loopt de teller op. Zowel mijn stappenteller als het inmiddels opgehaalde bedrag voor onderwijs in Tanzania. In maart ga ik de Mount Meru beklimmen, het zusje van de Kilimanjaro. Dit doe ik om geld in te zamelen voor een project van VSO dat via lokale vrijwilligers gezinnen in een van de armste regio's van Tanzania ondersteund. En dat wordt een hele klim waarvoor enige training zeker noodzakelijk is. Op dit moment vooral door veel te wandelen. Menige zondag is inmiddels in het bos of op klompenpaden door de weilanden besteed. En ik begin eraan te wennen. 20 kilometer op de stappenteller is geen uitzondering meer. Deze week had ik nog weinig gelopen en vanmorgen werd ik vroeg wakker met onrustige benen. Omdat pleegzoon er is en hij als puber natuurlijk andere interesses heeft besloot ik alvast op pad te gaan. Om half 7 stond ik buiten mijn deur. Fris en donker. Misschien klinkt dat niet als de meest ideale omstandigheden voor een wandeling, maar straks zal ik daar ook mee te maken hebben. De ochtend van de klim zullen we al rond 2 uur actief worden om in het donker omhoog te gaan. De zonsopkomst op de top is een beloning waar ik naar uit kijk. Nu alleen duimen voor helder weer. De uren terug naar beneden zullen nog even flink doorbijten zijn na 6 uur omhoog. Toch zal de uitdaging voor mij niet liggen in de afstand die we moeten lopen, maar in de ijle lucht. Op 4600 meter is de zuurstof duidelijk minder en is hoogte ziekte een reëel risico. In februari begin de “eindsprint” van mijn training door in een hoogtekamer te trainen. Daarmee kan mijn lijf vast een beetje wennen en zich voorbereiden. De eindsprint qua fondsenwerving gaat nu ook van start. Ik heb me gecommitteerd aan een bedrag van minimaal € 5.000 waarbij ik daarnaast natuurlijk mijn eigen vlucht en verblijf betaal. Inmiddels is 85% (yes!!) hiervan binnen. Een bemoedigend resultaat, maar ik ben er nog niet. Voor het laatste stukje zal ik nog meer “connecties” benaderen. Op basis van mijn reizen naar Gambia en Rwanda afgelopen jaar heb ik in praktijk nogmaals ervaren hoeveel kracht goed onderwijs in zich heeft. Om steun vragen is niet mijn sterkste kant, maar voor een doel als dit, waar ik helemaal achter sta stap ik graag over die drempel heen! Dus ik zou ook jou bijdrage enorm op prijs stellen: https://kominactie.vso.nl/actie/nynke-runia. Op deze site vind je ook een verdere toelichting op het project en enkele andere korte verhalen. Vragen? Aarzel niet om me die te stellen! 
Lees meer