Wauw, het is gelukt!!!

21-03-2020 | 03:56

Ik heb de top van de Mount Meru gehaald. 7 maanden geleden werd ik gevraagd voor deze challenge van VSO Nederland  om donaties op te halen voor #onderwijs in #Tanzania en de afgelopen maanden heb ik heel wat kilometers rond Amersfoort gewandeld. 
Afgelopen woensdag vertrokken we om half 2 's nachts naar het punt op 4560m. 1000m stijgen vanaf Saddle hut via zandpaden, over een riggel, met kettingen over een rots en regelmatig klauterend van de ene steen naar de ander. Zonsopkomst waarbij de kilimanjaro verderop in rood-oranje kleurde. Wat een bijzonder moment om, na bijna 8 uur lopen, boven aan te komen!!! 
De terugtocht daarna had ook zijn uitdagingen: regen én het feit dat we nu terug moesten naar het basiskamp (2000m dalen) maakt dat het erg fijn was dat het nu de eerste uren licht was. Rond half 8 waren we bij mijn bed waar ik eigenlijk direct in ben geploft. Deze ervaring was de maanden voorbereiding waard. Niet alleen voor de wandeling, maar ook omdat velen bereid waren mij en daarmee kids in Tanzania te supporten. Dank jullie wel!!