Change the world? Give power to Education

Dit is de actie van Nynke Runia

Nog te gaan

Qr
van totaal € 5.000 (85%)

Mijn motivatie

Reizen over de hele wereld lieten mij zien dat iedereen, door alle culturen heen, de kracht bezit om vooruit te kijken. Voor mij is goed onderwijs daarmee onlosmakelijk verbonden. Onderwijs voor iedereen, gericht op ontdekken, verbreden van kennis en opbouwen van een toekomst. Daarvoor zijn leerkrachten nodig die jongens en meiden kunnen inspireren en meenemen op hun ontdekkingsreis. Vele leerkrachten roeien dagelijks met de riemen die zij hebben, staande voor een klas van meer dan 50 leerlingen. Met een steuntje in de rug van een collega die met je mee kan denken, kan je boven jezelf uit stijgen.

Ik ga de berg op, mijn eigen grenzen verleggen, om daarmee deze leerkrachten figuurlijk een steuntje in de rug te geven. Voor de toekomst van al deze kinderen.

 

De uitdaging en het doel

Van 14 tot en met 24 maart 2020 klimmen we naar de top van de Mount Meru in Tanzania, naar 4.566m hoogte. De top van Mount Meru biedt een prachtig uitzicht over haar ‘grote zus’: de wereldberoemde Kilimanjaro. Mount Meru is een uitdagende klim, off the beaten track!

Met deze uitdaging proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor een VSO-programma in Noord Tanzania. Dit programma (RISE) verbetert de leefomstandigheden van gezinnen in Kagera, een van de armste gebieden in het noordwesten van Tanzania. Door te werken aan een hogere kwaliteit van het onderwijs en door de families te ondersteunen met voedselzekerheid, kunnen meer kinderen dankzij een goede thuisbasis naar school.

Praktijkvoorbeelden zijn: 

  • Oudercomité die mee over de kwaliteit van de school waardoor nieuwe onderwijsmethodes en -hulpmiddelen zijn geïntroduceerd.
  • Voetbalteams voor meisjes zodat zij meer voor zichzelf op durven te komen en rolmodellen worden voor anderen in hun gemeenschap.
     

Bijdrage leveren

Steun je mij op weg naar deze top? Dat vind ik geweldig! Ieder bedrag is van harte welkom. Om je een idee te geven:

  • Voor 50 euro kan 1 vrijwilliger een week de gemeenschap ondersteunen.
  • Voor 150 euro kunnen we 1 gezin op weg helpen naar een mooie toekomst.
     

Eenmalige donatie

Om mij te steunen met een eenmalige bijdrage klik je op de donatieknop op deze pagina. Je wordt aan de hand meegenomen. Je hebt zelf de keuze of je naam zichtbaar is op mijn sponsorpagina of niet.

 

Vaste donateur en periodieke gift

Wil je over een langere periode een bedrag doneren? Dan geef je een machtiging af voor een maandelijkse bijdrage aan VSO tot wederopzegging. Laat het mij weten, dan stuur ik je het formulier dat nodig is. Als je dit voor een langere periode vast legt (periodieke schenking van 5 jaar) komt je gift in aanmerking voor belastingaftrek!

 

Donatie als bedrijf

Doneren als bedrijf verloopt op dezelfde manier als hierboven. Ben je zelfstandig ondernemer (zzp / v.o.f.) dan is een periodieke gift volledig aftrekbaar, een gewone gift kent een drempel. Als bedrijf (b.v.) mag je de gift van je winst aftrekken omdat VSO een ANBI is. Een schriftelijke bevestiging is mogelijk, maar meestal voldoet de kopie van het afschrift als afdoende bewijs.

Vind je het leuk als je logo op de site komt? Neem dan even contact op!

 

Persoonlijke kosten

De kosten voor het ticket en projectkosten betaal ik zelf. Jouw bijdrage gaat dus direct naar VSO programma RISE en de lokale bevolking. 

 

Bekijk alle
€ 10 17-01-2020 | 13:48
€ 250 17-01-2020 | 13:42
€ 25 16-01-2020 | 08:10
€ 500 15-01-2020 | 16:21 Hoi Nynke, Fantastisch initiatief en blij dat we een steentje kunnen bijdragen. Veel succes! Chris en Ingrid
€ 20 14-01-2020 | 08:44
Bekijk alle

Bergen Verzetten

18-12-2019 | 21:18 Vrijwilliger, een voor iedereen bekende benaming voor iemand die graag zijn steentje bijdraagt door de inzet van tijd. Soms tegen een vergoeding. Maar in de laatste jaren ben ik erachter gekomen dat er zoveel meer achter deze “simpele” naam zit. Een dag lijnen tekenen op het schoolplein tijdens NL-Doet, iedere maand de tuin van een oudere buurvrouw bijwerken, met een autistische jongere naar het zwembad, begeleiden van kinderen tijdens de slootjesdagen, voorlezen in een bibliotheek. Of het nu eenmalig is of er meerdere uren per week in worden gestoken, we zouden in de Nederlandse maatschappij niet zonder vrijwilligers kunnen. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, er wordt op de vrijwilliger gerekend, er wordt op de vrijwilliger gebouwd. En niet alleen in Nederland, maar wereldwijd is vrijwillige inzet van groot belang voor het functioneren van de sociale leefwereld. Vrijwilligers kunnen bergen verzetten! Afgelopen project-bezoek in Rwanda heeft me inzicht gegeven in het vrijwilligersschap bij VSO. En zoals ik aan mijn mede-Raad van Toezicht-leden vertelde was ik onder de indruk. De inzet en verantwoordelijkheid staat voor mij gelijk aan een volwaardige baan in Nederland. Begeleiden van leerkrachten van (pre-)basisschool in spelend leren of het vergroten van de kennis en vaardigheden van deze leerkrachten van soms ruim 50 lokale scholen en daarvoor coachen van lokale vrijwilligers. Bewondering voor de inzet én flexibiliteit van deze vrijwilligers die zich vaak meer dan een jaar verbinden aan een project in een voor hun onbekend land. Een onbekend woonomgeving, onbekendheid met de taal, nieuwe groenten op de markt, en dan ook een opdracht waarvoor regelmatig vindingrijkheid nodig is. En dan, nadat de opdracht is afgelopen, afscheid nemen van nieuwe vrienden waarvan het onzeker is of je er ooit nog terug komt. Klinkt voor mij heel erg gaaf, maar of ik het zelf zou kunnen…… Daarom steun ik deze vrijwilligers-projecten door de Mount Meru in Tanzania op te lopen. Steun jij, via mij, kinderen en hun gezinnen zodat zij naar school kunnen én een dagelijkse maaltijd op tafel vinden? Doneer via https://kominactie.vso.nl/actie/nynke-runia
Lees meer