Change the world? Give power to Education

Nynke Runia
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.500 (101%)

Mijn motivatie

Reizen over de hele wereld lieten mij zien dat iedereen, door alle culturen heen, de kracht bezit om vooruit te kijken. Voor mij is goed onderwijs daarmee onlosmakelijk verbonden. Onderwijs voor iedereen, gericht op ontdekken, verbreden van kennis en opbouwen van een toekomst. Daarvoor zijn leerkrachten nodig die jongens en meiden kunnen inspireren en meenemen op hun ontdekkingsreis. Vele leerkrachten roeien dagelijks met de riemen die zij hebben, staande voor een klas van meer dan 50 leerlingen. Met een steuntje in de rug van een collega die met je mee kan denken, kan je boven jezelf uit stijgen.

Ik ga de berg op, mijn eigen grenzen verleggen, om daarmee deze leerkrachten figuurlijk een steuntje in de rug te geven. Voor de toekomst van al deze kinderen.

 

De uitdaging en het doel

Van 14 tot en met 24 maart 2020 klimmen we naar de top van de Mount Meru in Tanzania, naar 4.566m hoogte. De top van Mount Meru biedt een prachtig uitzicht over haar ‘grote zus’: de wereldberoemde Kilimanjaro. Mount Meru is een uitdagende klim, off the beaten track!

Met deze uitdaging proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor een VSO-programma in Noord Tanzania. Dit programma (RISE) verbetert de leefomstandigheden van gezinnen in Kagera, een van de armste gebieden in het noordwesten van Tanzania. Door te werken aan een hogere kwaliteit van het onderwijs en door de families te ondersteunen met voedselzekerheid, kunnen meer kinderen dankzij een goede thuisbasis naar school.

Praktijkvoorbeelden zijn: 

  • Oudercomité die mee over de kwaliteit van de school waardoor nieuwe onderwijsmethodes en -hulpmiddelen zijn geïntroduceerd.
  • Voetbalteams voor meisjes zodat zij meer voor zichzelf op durven te komen en rolmodellen worden voor anderen in hun gemeenschap.
     

Bijdrage leveren

Steun je mij op weg naar deze top? Dat vind ik geweldig! Ieder bedrag is van harte welkom. Om je een idee te geven:

  • Voor 50 euro kan 1 vrijwilliger een week de gemeenschap ondersteunen.
  • Voor 150 euro kunnen we 1 gezin op weg helpen naar een mooie toekomst.
     

Eenmalige donatie

Om mij te steunen met een eenmalige bijdrage klik je op de donatieknop op deze pagina. Je wordt aan de hand meegenomen. Je hebt zelf de keuze of je naam zichtbaar is op mijn sponsorpagina of niet.

 

Vaste donateur en periodieke gift

Wil je over een langere periode een bedrag doneren? Dan geef je een machtiging af voor een maandelijkse bijdrage aan VSO tot wederopzegging. Laat het mij weten, dan stuur ik je het formulier dat nodig is. Als je dit voor een langere periode vast legt (periodieke schenking van 5 jaar) komt je gift in aanmerking voor belastingaftrek!

 

Donatie als bedrijf

Doneren als bedrijf verloopt op dezelfde manier als hierboven. Ben je zelfstandig ondernemer (zzp / v.o.f.) dan is een periodieke gift volledig aftrekbaar, een gewone gift kent een drempel. Als bedrijf (b.v.) mag je de gift van je winst aftrekken omdat VSO een ANBI is. Een schriftelijke bevestiging is mogelijk, maar meestal voldoet de kopie van het afschrift als afdoende bewijs.

Vind je het leuk als je logo op de site komt? Neem dan even contact op!

 

Persoonlijke kosten

De kosten voor het ticket en projectkosten betaal ik zelf. Jouw bijdrage gaat dus direct naar VSO programma RISE en de lokale bevolking. 

 

Bekijk alle
€ 15 17-03-2020 | 12:01
€ 10 11-03-2020 | 16:37 Heel veel succes!
€ 30 11-03-2020 | 09:38 Mooi doel! Heel veel succes en geniet ervan.
€ 340 10-03-2020 | 19:05 Hi Nynke, Wat een top-initiatief! Hierbij een steuntje in de rug om je over de eerste eindstreep van 5.500,- euro te halen. Veel succes met de echte eindstreep bovenop Mount Meru! Groetjes, Robin
€ 15 09-03-2020 | 22:10
Bekijk alle

Wauw, het is gelukt!!!

21-03-2020 | 03:56 Ik heb de top van de Mount Meru gehaald. 7 maanden geleden werd ik gevraagd voor deze challenge van VSO Nederland  om donaties op te halen voor #onderwijs in #Tanzania en de afgelopen maanden heb ik heel wat kilometers rond Amersfoort gewandeld.  Afgelopen woensdag vertrokken we om half 2 's nachts naar het punt op 4560m. 1000m stijgen vanaf Saddle hut via zandpaden, over een riggel, met kettingen over een rots en regelmatig klauterend van de ene steen naar de ander. Zonsopkomst waarbij de kilimanjaro verderop in rood-oranje kleurde. Wat een bijzonder moment om, na bijna 8 uur lopen, boven aan te komen!!!  De terugtocht daarna had ook zijn uitdagingen: regen én het feit dat we nu terug moesten naar het basiskamp (2000m dalen) maakt dat het erg fijn was dat het nu de eerste uren licht was. Rond half 8 waren we bij mijn bed waar ik eigenlijk direct in ben geploft. Deze ervaring was de maanden voorbereiding waard. Niet alleen voor de wandeling, maar ook omdat velen bereid waren mij en daarmee kids in Tanzania te supporten. Dank jullie wel!!
Lees meer