Be the change you want to see in this world

Marjolijn Scholman
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (102%)

Mijn oma was onderwijzeres. Haar passie voor haar vak en voor de kinderen in haar klas was bijzonder groot. Ze had een gave om kinderen die een moeilijke thuissituatie hadden of een leerachterstand na schooltijd bij te spijkeren. Een echte 'changemaker' dus!

Dit is ook de unieke aanpak van VSO. Mensen in een gemeenschap trainen en opleiden om een blijvende verandering in die gemeenschap te realiseren. Nu is het mijn moment om ook een 'changemaker' te worden en in de voetsporen van mijn oma te treden, voor het RISE-project in Tanzania. RISE staat voor Raise Income for School Education. En laat 'rise' in het Engels ook nog eens klimmen betekenen, maar ook 'opstaan voor', in dit geval vóór verandering. Een betere wereld begint tenslotte bij jezelf. 

Ik ga in maart 2020 de Mount Meru beklimmen in Tanzania! Door deze berg te beklimmen lever ik een fysieke, mentale, maar ook financiele bijdrage aan een prachtig doel: het verbeteren van de leefomstandigheden van gezinnen in één van de armste gebieden van Tanzania en als onderdeel hiervan de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs voor meisjes, jongens en kinderen met een beperking uit deze gezinnen. 


Het is óók een persoonlijke uitdaging. Deze uitdaging ga ik niet alleen aan; samen met 19 andere deelnemers gaan we op weg naar de top. En samen met deze deelnemers is ons doel om 100.000 euro in te zamelen.

Zelf ben ik opgegroeid in een warm, liefdevol en welvarend gezin. Hoe mooi is het om een keer wat terug te kunnen doen voor een ander. En daar heb ik jullie hulp bij nodig! 

Ik houd wel van een uitdaging. In aanloop naar deze beklimming heb ik voor de eerste keer in mijn leven de Dam tot Damloop gerend. Ik geloof erin dat ik fit genoeg ben om die berg te trotseren, maar bovenal geloof ik erin dat ik samen met jullie ervoor kan zorgen dat we voor die gezinnen en kinderen in Tanzania het verschil kunnen maken. 

Klim je met me mee? 
Ik hoop stapje voor stapje, dag na dag, het sponsorbedrag van 5000 euro in te zamelen. Dit kan ik niet zonder jullie steun en hulp. De komende tijd ga ik jullie vertellen over het project en ook over een aantal evenementen en acties die ik ga organiseren. Zo informeer ik jullie over dit mooie doel, maar ook neem ik jullie mee in mijn persoonlijke reis naar maart 2020, tijdens de beklimming en uiteindelijk op de top van die berg. Draag jij een steentje bij? 

Bedankt voor je bijdrage!

Uitdagende groet,
Marjolijn

P.S. Alle donaties zijn uiteraard bestemd voor het RISE-project van VSO Nederland. Ik betaal mijn eigen reis en verblijf in Tanzania. 

Bekijk alle
€ 25 19-04-2020 | 07:43
€ 50 09-03-2020 | 22:06 Zet hem op lieverd!!! 💖💪🏽👍🏾
€ 10 09-03-2020 | 15:27 Omdat ik het mooi vind dat je dit doet Marjolijn en daar graag een klein steentje aan bijdraag <3
€ 50 09-03-2020 | 13:21
€ 117 09-03-2020 | 09:55 We maken hiermee je gewenste EUR 5.000,- helemaal vol! Wat een mooie actie. We wensen je heel veel succes maar vooral ook veel plezier en een prachtige reis met mooie ervaringen!
Bekijk alle

Kerstkaartactie: op naar de top voor Tanzania

13-12-2019 | 12:00 De feestdagen staan weer voor de deur. Een tijd om met familie en vrienden door te brengen en samen te genieten van eten en drinken. In veel landen in Afrika is dat helaas niet zo. De omstandigheden zijn veel slechter, maar ook de kennis om het beter te maken ontbreekt vaak. Ik wil daar iets aan doen.  Daarom heb ik nu een mooie kerstkaartactie. Door deze prachtige, tijdloze kerstkaarten te kopen draag jij een steentje bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van arme gezinnen in Tanzania. Deze kerstkaarten zijn ontworpen door Karen Kampschreur van Studio One of a Kind.  Eén kerstkaart kost 2,50 euro, 4 kerstkaarten voor slechts 9 euro. Enveloppen krijg je er gratis bij. De complete opbrengst gaat uiteraard naar dit mooie doel. 
Lees meer