Meet the team – nog 40 dagen!

Normal 73f71a1ff93ecf144228b97bacc67d4db680707a
02-02-2020 | 21:30

Afgelopen zaterdag was bijna het complete team bij elkaar voor de tweede en laatste oefen/wandel dag voor onze challenge. Met nog 40 dagen te gaan, was er door VSO vrijwilligers een mooie en gevarieerde wandeling voor ons uitgestippeld in de Kennemerduinen, langs o.a. het Vogelmeer.

 

Twee mensen van USAC (Utrechtse Studenten Alpen Club) waren uitgenodigd en gaven ons klim- en wandelinstructies. We kregen handige tips, zodat we bijvoorbeeld straks makkelijker grote rotsen kunnen beklimmen en kunnen afdalen over rul vulkanische ondergrond. Ook werd uitgelegd hoe en waarom je wandelstokken nu eigenlijk gebruikt en kregen we advies over noodzakelijke spullen als een camelbag en kleding. Zo blijkt dat ik toch nog nieuwe bergschoenen nodig heb, voor beter grip. Die zal ik snel aan moeten schaffen om ze nog goed in te kunnen lopen.

Naast leerzaam, was deze dag samen trainen ook vooral ontzettend gezellig. Het was heel leuk en goed om teamgenoten weer iets beter te leren kennen. We deelden ervaringen over onze fondsenwervingsactiviteiten, onze trainingsschema’s, vaccinaties en paklijsten. We stonden even stil bij het feit dat we samen inmiddels al ruim € 75.000,- hebben ingezameld voor het RISE project en velen van ons hebben het streefbedrag al bereikt! We zijn ook allemaal lekker sportief bezig om straks zo fit mogelijk de berg op te klimmen. Een aantal fanatiekelingen in het team trainen zelfs in een hoogtekamer om alvast te wennen aan de inspanning op grote hoogte. We treffen allemaal zo op onze eigen manier onze voorbereidingen voor het Tanzania avontuur. Maar wat we allemaal delen is dat iedereen er enorm naar uit kijkt om samen deze geweldige uitdaging aan te gaan.

Nu is het echt aftellen tot de dag van vertrek. Tot die tijd heb ik nog een uitgebreid trainingsschema af te werken, met dank aan Simone Warmerdam die mij daarbij vanuit Body Results enthousiast begeleid.

Groetjes,

Lotti