De Nieuwe School in actie voor Tanzania - groot succes!

Normal 6e676796edac9f57378386b1d940e6e3183de57a
22-12-2019 | 21:07

Lieve familie, vrienden, vrienden-van-vrienden, collega’s, De Nieuwe School, Body Results, Majest, La Danse, de Stadskrant, de NIVO en allen die mijn sponsorchallenge nu al tot een succes hebben gemaakt, heel hartelijk bedankt! Lees hieronder mijn laatste nieuwsbericht voor dit jaar!

 

De Nieuwe School in actie voor Tanzania

Na de succesvolle projectafsluiting van Maken en Gebruiken van de bovenbouw groepen van De Nieuwe School, was het tijd voor de actie Heitje voor Karweitje van de midden- en bovenbouwgroepen. Ook bij deze groepen heb ik uitgebreid mogen vertellen over het RISE project en hen foto’s en het filmpje van Jessica laten zien. Dit maakte veel indruk en toen ik de kinderen naderhand vroeg of ze mee wilden doen met de actie Heitje voor Karweitje waren zij stuk voor stuk heel enthousiast.

Ze hebben 10 dagen lang de handen uit de mouwen gestoken, thuis, bij familie, buren en vrienden. De een hielp met het opruimen van de slaapkamer of eettafel, bracht lege flessen of papier weg, weer een ander liet de hond van de buren uit, hielp met het rondbrengen van kerstkaarten of het versieren van de kerstboom. Ook onze Brenn heeft zich ingezet en onder andere samen met zijn vriendje heel veel bladeren in de tuin opgeruimd.

Tijdens het kerstdiner heb ik het totaal bedrag dat alle kinderen samen hebben ingezameld van maar liefst € 1.497,75 bekend gemaakt, samen met de sponsorchallenge coördinator van VSO, Fernando. Directeur, Felix verraste iedereen toen hij het ingezamelde bedrag, namens het bestuur, verhoogde tot wel € 1.750,-. Een geweldig eindresultaat!  

In januari ontvangt de school nog een mooie vlag met het logo van DNS erop. Hopelijk willen de kinderen samen met het team nog iets bedenken om daarop te schilderen/schrijven. De vlag neemt Lotti namelijk mee naar Tanzania. Eerst naar de top van Mount Meru en vervolgens naar het RISE project en de school van Jessica, waar het als aandenken aan de kinderen van De Nieuwe School hopelijk een mooi plekje zal krijgen.

Met de actie van De Nieuwe School heb ik het minimaal streefbedrag ruimschoots gehaald. Ik ben echt ontzettend trots op alle kinderen dat zij zich zo creatief en fanatiek voor dit goede doel hebben ingezet. We hebben heel erg goed samengewerkt om dit prachtige bedrag voor het RISE project bij elkaar te krijgen. Ook door de grote betrokkenheid en alle enthousiaste vragen en aanmoedigende woorden van kinderen, ouders en teamleden voel ik mij erg gesteund om de grote klim straks in maart aan te gaan.

Natuurlijk blijven alle donaties, ook in het nieuwe jaar, heel erg welkom en alle bijdragen zijn uiteraard bestemd voor het RISE project in Tanzania.

Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Lotti