Samen naar de top voor Tanzania

Jeroen van Weperen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (138%)

Tanzania!

In 1976 ben ik geboren in Kidatu, Tanzania. Mijn vader deed in die tijd ontwikkelingswerk en mijn moeder was zwanger van mij. Ik heb altijd een connectie gehouden met Tanzania. Toen ik 21 was ben ik samen met mijn ouders en zus terug gegaan naar mijn geboorteland. Ik heb met eigen ogen gezien wat een prachtig land, met prachtige mensen, Tanzania is. Ik heb echter ook mensonterende armoede gezien en mij altijd voorgenomen om hier wat aan te doen. Nu precies weer 21 jaar later wil ik mij hier vol voor inzetten door de Mount Meru/Kilimanjaro challenge aan te gaan. Wij gaan met een team van mensen deze berg van bijna 5000 meter beklimmen.  Willen jullie mij de berg op helpen en daarmee 650 gezinnen steunen? Mijn streefbedrag is 6500 euro, met 10 euro kan 1 gezin (een dag) geholpen worden door een community health worker. Help je mee om alle gezinnen te ondersteunen?

Waarom RISE?

Toen ik hoorde over het RISE (Raise Income for School Education) project sprak het mij gelijk aan omdat er heel concreet 650 gezinnen worden gesteund met deze actie. RISE werkt samen met deze gezinnen door o.a. de inzet van community health workers om verbetering te bewerkstelligen op het vlak van werk en inkomen, onderwijs, gezondheid en de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen.

Wat doet VSO?

Ik ben sinds een aantal jaren trouw donateur van VSO (Voluntary Service Overseas) en geloof in de visie die zij uitdragen. Deze visie komt wat mij betreft het beste over door de volgende slogan: "give a man a fish and he will eat for a day, teach him how to fish and he will eat for ever". VSO staat voor mij voor kennisoverdracht op een gelijkwaardige manier. De professionals die werkzaam zijn in het veld werken daar voor een lokaal salaris.

Op de HOOGTE blijven?

Ik houd jullie graag op de HOOGTE van mijn vorderingen en zal met iedere euro die jullie bijdragen verder RISEn op de berg. RISE up RISE up!! Bedankt voor jullie bijdrage!

Persoonlijke kosten

De kosten voor het ticket en projectkosten betaal ik zelf. Jouw bijdrage gaat dus direct naar RISE en de lokale bevolking.

Bekijk alle
€ 10 11-03-2020 | 19:27 Kanjer! Succes, heel goed dat je dit doet! Gogogogo groetjes Mayke
€ 165 10-03-2020 | 14:06
€ 25 09-03-2020 | 16:41 Mooi doel en goede actie. Succes!!
€ 30 08-03-2020 | 18:10 Mooie actie, Jeroen!
€ 40 03-03-2020 | 10:38 Facebook verjaardagsdonaties
Bekijk alle

Aftermovie Mount Meru Challenge

01-05-2020 | 14:00  Beste allemaal, In de link vinden jullie de aftermovie van de Kilimanjaro/Mount Meru Challenge. Het was met recht een uitdaging en een voorrecht om hier deel van uit te maken. Bedankt voor jullie support en gulle bijdragen. Helaas hebben wij het project zelf niet kunnen bezoeken, maar het geld komt zeker goed terecht. Namens de gezinnen, BEDANKT! Warme groet, Jeroen van Weperen  
Lees meer