Ain't no mountain high enough

Chris Meijs
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 8.000 (63%)

Ain’t no mountain high enough”  (Marvin Gaye & Tammi Terrell )

Ain't no valley low enough
Ain't no river wide enough
To keep me from getting to Kamachumu

Chris Meijs

Toen ik op de basisschool Pius X  (Bemmel) zat, deden we in de laatste klas een fascinerend project over Kenia, en bouwden een maquette van een Afrikaans dorpje. Daarna hadden we een boeiend schoolreisje naar het Afrika museum in Berg en Dal. In dit museum is een rijke, goed gedocumenteerde bouwarchitectuur en collectie voorwerpen uit Afrika te bewonderen.  Een museum dat door een oud-missionaris uit Tanzania is opgericht met een nobele doelstelling: een bredere kijk geven op de belevingswereld van bewoners Afrika.

Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar professionele ervaring als coach, onderzoeker en docent informatiekunde, media, gezondheidstechnologie en projectmanagement, in mijn werk bij de Universiteit Wageningen, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Radboud Universiteit.

Mijn opa en mijn vader waren  fruitteler in de Betuwe, en als hobbyfruitteler heb ik interesse gehouden voor de teelt van gewassen en de lokale voedselvoorziening. Met deze kennis, expertise én een flink donatiebedrag,  wil ik een mooie bijdrage leveren aan RISE. Toen ik erover hoorde was ik meteen enthousiast over de concrete steun aan 650 arme boerengezinnen in het dorp Kamachumu, in de regio Kagera

Wat zijn de geplande acties voor RISE in 2020 ?

Het totale donatiebedrag gaan we met 20 enthousiaste VSO collega’s  bij elkaar brengen, en gaat volledig naar  het RISE project om:

- microkredieten en trainingen voor de armste boeren. Zodat ze naast een monocultuur van mais kunnen omschakelen naar diverse groente en fruitgewassen. Dat zal betere inkomsten en voedselzekerheid geven.

- het onderwijs voor 3000 kinderen in het dorp Kamachumu structureel te verbeteren. Met een juiste teach-the-teacher aanpak, zal later het onderwijs en trainingen volledig door  lokale Tanzanianen voortgezet worden.

- de positie van vrouwen en meisjes te versterken.

Als groep van 20 VSO ‘challengers’ gaan we in maart 2020 naar Tanzania.  We beklimmen de Mount Meru (4566 m.), een actieve stratovulkaan met op de top een mooi uitzicht op de Kilimanjaro. Aansluitend ontmoeten we Tanzaniaans deelnemers van het RISE project in Kagera.

Doneren en op de HOOGTE blijven?

Ik houd jullie graag op de HOOGTE van mijn vorderingen en zal met iedere euro die jullie doneren verder RISEn op de Mount Meru. Alvast dank voor jullie donaties !

De persoonlijke reis-en verblijfkosten betaal ik zelf. Uw donatie gaat dus direct naar  het RISE project en de lokale bevolking

Bekijk alle
€ 10 04-03-2020 | 15:00 Mooi project met een bottom-up benadering. Veel succes!
€ 25 16-02-2020 | 10:28
€ 15 31-01-2020 | 19:10
€ 30 31-01-2020 | 15:12 Een mooi initiatief met een brede en duurzame aanpak. Veel succes!
€ 5.000 13-01-2020 | 12:17 Het RISE-project sluit goed aan bij de doelstelling van onze stichting: de zelfredzaamheid bevorderen van mensen in ontwikkelingslanden door o.a. het faciliteren en verbeteren van onderwijs en het verstrekken van microfinanciering aan lokale boeren. We hopen hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan een betere toekomst voor deze mensen, waarbij ze zelf in staat worden gesteld om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.