In balans naar de top!

Arjan Broer
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (101%)

Weg met armoede bij 650 gezinnen in het dorp Kamachumu, Kagera, Noord-Tanzania

Wie mij een beetje kent weet dat ik dagelijks - zowel vanuit HeelBreed.nl als privé - aan de De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen bepaald door de Verenigde Naties) werk. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.
Tot op heden deed ik wat minder met Duurzame Ontwikkelingsdoelen nr. 1 en 2: 'geen armoede' en 'geen honger'.
Het werd tijd om daar wat mee te doen!

De afgelopen anderhalf jaar bestond een groot deel van mijn leven uit het mee bouwen aan mijn duurzame huis. Nu dat voorbij is en ik weer wat meer tijd heb werd het ook tijd voor een nieuwe uitdaging. Het wordt een sportieve: het beklimmen van de Mount Meru in Tanzania.

Ik ga niet zomaar de berg op. Mijn deelname aan de challenge zorgt ervoor dat 650 gezinnen een mooie en gezonde toekomst tegemoet zien, en schoolprestaties verbeteren. Het gaat om het ondersteunen van 650 kansarme gezinnen in het dorp Kamachumu, in de regio Kagera (Noord-Tanzania). Ondervoeding is een groot probleem in Tanzania, vooral onder vrouwen en kinderen. Het gevolg is dat kinderen al van kleins af aan niet goed groeien en allerlei achterstanden oplopen. Zij presteren vaak niet goed op school en later in hun leven. Daarom investeren we binnen dit project in voedselzekerheid voor de meest kansarme gezinnen van de gemeenschap in Kamachumu. Het is een kwestie van gezond verstand.

Al jaren heb ik VSO in het vizier. Waarom? Deze ontwikkelingsorganisatie werkt vanuit waarden die ik heel belangrijk vind:
- Iemand die uitgezonden wordt door VSO en als ontwikkelingswerker aan het werk gaat onvangt een lokaal salaris. Ik vind dat een goed gegeven. Waarom zou je meer verdienen als dat je op dat moment nodig hebt om fatsoenlijk van te kunnen leven?
- Ontwikkelingswerkers van VSO brengen de juiste vaardigheden over op de mensen voor wie ze werken. Op een dusdanig wijze dat de mensen zichzelf kunnen redden als ze weer vertrekken. Kijk... Zo breng je echt ontwikkeling tot stand!

Ik zou het tof vinden als je mij zou steunen.
Omdat ik VSO zo'n warm hart toedraag zou ik graag zien dat meer mensen deze organisatie structureel zouden ondersteunen. Jij zou ook donateur kunnen worden van VSO.
Natuurlijk is een eenmalige donatie ook meer dan welkom!

Bekijk alle
€ 25 21-03-2020 | 12:47 Klasse Arjan, hier kan je trots op zijn.👏👍💪❤️ Groetjes Marion😘
€ 50 14-03-2020 | 18:34 OM TOCH EEN BEETJE HULP TE BIEDEN ZODAT OOK DEZE KINDEREN KUNNEN STUDEREN EN ZO EEN BETERE TOEKOMST KRIJGEN.
€ 15 12-03-2020 | 19:52
€ 116 12-03-2020 | 19:13 Geweldig initiatief, toch? :-)
€ 50 12-03-2020 | 16:01