Wie zijn toch die mensen die mee gaan?

Normal 1109ca94041358874ad47421191b30b598ed952b
06-11-2019 | 18:08

Afgelopen weekend heb ik ze ontmoet: de bijzondere en gezellige mensen die net als ik niet terugdeinzen voor de grote uitdaging die het beklimmen van de Meru is. Het is een heel diverse groep, variërend in leeftijd van 28 tot 74 en met allerlei verschillende achtergronden, kennis en ervaringen.

Tijdens een mooie middagwandeling van Bilthoven naar Utrecht leerden we elkaar beter kennen en deden we een aantal oefeningen die we vanaf nu vaker moeten doen. Squatten, strekken, buikspieren, balansoefeningen... ik ontdekte al snel dat er voor mij nog aardig wat werk aan de winkel is op dit gebied.

Want voor wie denkt dat het beklimmen van mount Meru 'een eitje' is (zoals ikzelf toen ik me inschreef ;)): dat is het dus niet. De Meru mag dan wel ruim 1000 meter kleiner zijn dan de Kilimanjaro, de beklimming vergt een stuk meer klauterwerk. Heel leuk natuurlijk wel, die uitdaging. En een goede reden om eindelijk eens wat meer te sporten.

Hoe dan ook, het was erg leuk om de rest van het team eindelijk te ontmoeten. Ik kijk er enorm naar uit om samen met deze mooie en interessante groep de Meru te bestijgen en tijdens die klim ieders individuele verhaal te ontdekken. Maar eerst: trainen, trainen, trainen. En oja, ook nog een beetje geld in het laatje brengen. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om, het helpen van die gezinnen. Heel bijzonder om dit te mogen en kunnen doen.